Probiotyki
#31
(23.02.2017, 18:23)Bączek napisał(a): Szanowna Pani ma na imię Ewa Duży uśmiech
Czy cukru się do tej mikstury dodaje czy samo się kisi?

Ewko samoczynnie się kisi ale jeżeli się doda cukru to będzie wiekszy kwas bakterie przerobia cukier na kwas a natomiast domieszka soli na początku z soku po kiszonych ogórkach czy kapuście pomoże rozmnażać się bakeriom pozytywnym a szkodliwe nie będą miały prawa startu tak samo ciemność wilgotność i temperatura odpowiednia a później kwas steruje już całościa jak dodajemy nowy wsad muszę dopisać u siostry ten sam efekt zwiększenie nieśności po 2 dniach od podania kiszonki podpatrzyła ode mnie he he Uśmiech
Ciężko jest dymić pszczoły amitrazą Uśmiech
Cytuj ten post
#32
i jak Pani Ewo z kiszonką dla kur u siostry kury dobijają do 15 na dzień jest zachwycona koguty pieją jak wściekłe witalność w nich weszła ha ha
Ciężko jest dymić pszczoły amitrazą Uśmiech
Cytuj ten post
#33
Dziś wstawiłem 120 litrów Emów do produkcji za 2-3 tyg będą gotowe Uśmiech i pojadą na pole Uśmiech
Ciężko jest dymić pszczoły amitrazą Uśmiech
Cytuj ten post
#34
(26.02.2017, 18:54)myku napisał(a): i jak Pani Ewo z kiszonką dla kur u siostry kury dobijają do 15 na dzień jest zachwycona koguty pieją jak wściekłe witalność w nich weszła ha ha

Jeszcze nie zrobiłam kiszonki. Kupiłam konopie siewne i daję kapustę pekińską. Też się niosą, 5 jajek od 6 kur co drugi dzień. Myślę, że będzie lepiej jak wyjdą na pole. Na razie z powodu ptasiej grypy siedzą w karcerze Smutny
No i nie mam koguta.
Cytuj ten post
#35
Dzisiaj nadszedł ten dzien wszystkie pola me zaszczepione tydzień po siewie przy sprzyjającej pogodzie deszczowej emami będe obserwował efekty na polach również jak i u pszczół. U niektórych rodzin pszczelich poszerzałem gniazdo do 11 ramek wielkopolski a w warszawiakach do 9 tego roku będzie zbiór no i ekologia pełną parą Uśmiech pozdrawiam wszystkich Uśmiech
Ciężko jest dymić pszczoły amitrazą Uśmiech
Cytuj ten post