21.12.2015, 05:51
Witam serdecznie.
Bardzo się cieszę że znalazłem miejsce w którym są ludzie z otwartymi umysłami
Ale po kolei. Na wiosnę jak się uda to planuję uruchomić własną mini pasiekę, czyli 1-2 uli. Prawdopodobnie a właściwie będą to ule TBH albo Apostolyego, skłaniam się do TBH. Póki co poszukuje jakiegoś przyjaznego rolnika albo sadownika w okolicy gdańska, niestety koszty dojazdów determinują bliskość pasieki. Było by super jakby jakiś "normalny pszczelarz" był w okolicy i podszkolił mnie
Mam co prawda jednego ale on reprezentuje podejście powiedziałbym klasyczno-komercyjne. Cóż jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma. Trochę na pewno posłowie mi ojciec, bo moi dziadkowie od lat 50 do 80 mieli pasiekę i ojciec tam asystował. Ale ponad 30 lat minęło od likwidacji. Aha rozmnażali poprzez roje 
Brzęcząco pozdrawiam
Piotr
Bardzo się cieszę że znalazłem miejsce w którym są ludzie z otwartymi umysłami

Ale po kolei. Na wiosnę jak się uda to planuję uruchomić własną mini pasiekę, czyli 1-2 uli. Prawdopodobnie a właściwie będą to ule TBH albo Apostolyego, skłaniam się do TBH. Póki co poszukuje jakiegoś przyjaznego rolnika albo sadownika w okolicy gdańska, niestety koszty dojazdów determinują bliskość pasieki. Było by super jakby jakiś "normalny pszczelarz" był w okolicy i podszkolił mnie

Brzęcząco pozdrawiam
Piotr