Co w trawie piszczy o tej porze? cz.3
ok.to zaatakuje temat inaczej. fermentacja mlekowa minimum 20ºC.
jakie warunki są potrzebne do produkcji mleczka pszczelego ?potrzebnego do tej że fermentacji. 
tak się dopytuje, bo czytając sobie różne badania na temat pestycycyzacji pszczół  ,coraz częściej jako jeden z efektów podają ogłupienie pszczół. 
i tak się zastanawiam czy to że moje rodzinny nie dostają chemii bezpośrednio, jest wystarczające żeby mogły funkcjonować normalnie. mimo chemii walonej po polach. 
a taki schamacik 0/1 nadaje się do takich rozważań idealnie. 
w sensie czy to że pszczoły noszą teraz pyłek to głupota czy liczenie na ..coś. 
z 45 rodzin 16 zapitala na pyłek z za wcześnie kwitnącego rzepaku, a reszta nie.
Cytuj ten post


Wiadomości w tym wątku
RE: Co w trawie piszczy o tej porze? cz.3 - beekeeeper98 - 27.04.2017, 16:15
RE: Co w trawie piszczy o tej porze? cz.3 - MirusB - 03.05.2017, 20:39
RE: Co w trawie piszczy o tej porze? cz.3 - MirusB - 23.05.2017, 07:41
RE: Co w trawie piszczy o tej porze? cz.3 - karolinka777 - 08.09.2017, 08:59
RE: Co w trawie piszczy o tej porze? cz.3 - Jacuch - 13.10.2018, 17:50