Podkarmianie stymulacyjne drożdżami Yarrowia Lipolytica Apiyarr -jak to stosować
#1
Drożdże kawitowane Yarrowia lipolytica jako białkowa pasza podobno są lepsze od browarnianych: pasieka24.pl/....
Jednak problemem jest szybkie wysuszanie ciasta w ulu i twardnienie pomimo przykrycia go z obu stron folią. Dodam że ja stosuję przepis z wodą, ale z inwertem dużej różnicy nie było.
Tutaj przeczytać można że dla pasiek amatorskich można podawać drożdże do rzadkiego 1:1 syropu cukrowego, tylko ile. 0,5 kg drożdży na 3,5 kg cukru wg zaleceń producenta?
Na stronie miesiecznik-pszczelarstwo.pl podano przepisy o konsystencji ciasta ale z mąką sojową.
Dodatkowo zauważyłem że duża część, jeśli nie wszystka tych drożdży ląduje na dennicy Zdezorientowany . Pszczółki wyjadają cukier a drożdże bee wymiatają z ula. Czy ktoś z Was wypracował jakiś skuteczny sposób podawania pasz białkowych, żeby je pszczoły nie wyrzucały? Czy ciasta drożdżowo cukrowo mąkowe (sojowe) rodzaju Randiego Oliviera też tak traktują? Wczoraj podałem im w syropie 1:1. Zobaczymy jak im będą w takiej konsystencji pasowały.
Cytuj ten post