czerw pszczeli
#1
Potęga zdrowotna surowego mięsa i podrobów w tym surowych owadów w tym czerwiu pszczelego

"Apiterapia to nie tylko miód, pyłek, propolis, jad pszczeli czy powietrze ulowe. Rozwój nauki pozwala wyodrębnić kolejne produkty pochodzenia pszczelego, które mają wysoce korzystne działanie prozdrowotne. Jednym z nich jest homogenat czerwiu pszczelego.
Skład czerwiu pszczelego
Czerw pszczeli to w zasadzie prawdziwa bomba białkowo-witaminowa, która solidnie wzmacnia odporność fizyczną i psychiczną organizmu oraz pozwala zachować sprawność ciała i umysłu. Jedna dawka homogenatu czerwiu trutowego jest lepsza niż filiżanka kawy czy herbaty lub różnego typu suplementy.
Zastosowanie czerwiu pszczelego na świecie
Mieszkańcy krajów wschodniej Europy, Azji i Afryki od lat znają dobroczynny wpływ czerwiu pszczelego na zdrowie, a larwy pszczele są dla nich nie lada kulinarnym rarytasem.
Sposób na długowieczność, potencję, piękną skórę, apetyt i inne sprawy"

http://gpbartnik.pl/homogenat-trutowy.php
Kto to jest tak naprawdę pszczelarz?
Ten kto potrafi zarobić na chowie i hodowli pszczół. Reszta to trzymacze.
Cytuj ten post
#2
Skład chemiczny czerwiu trutowego Zawartość
Białko ok. 42%
Aminokwasy 20 związków w tym wszystkie egzogenne
Węglowodany ok. 32%, głównie glukoza i fruktoza
Lipidy ok. 4,8%, głównie triglicerydy, wolne kwasy tłuszczowe, estry alkoholi i kwasów tłuszczowych, kwasy decenowe, sterole
Hormony męskie (testosteron) i żeńskie (progesteron, estradiol, prolaktyna)
Witaminy Rozpuszczalne w wodzie:
B1 (tiamina)
B2 (ryboflawina)
B3 (kwas nikotynowy)
B4 (cholina)
B5 (kwas pantotenowy)
B6 (pirydoksyna)
Rozpuszczalne w tłuszczach:
A (retinol)
Prowitamina A (Beta-karoten, ksantofil)
E (tokoferol)
D (kalcyferol)
Biopierwiastki Makroelementy
Sód (Na)
Potas (K)
Wapń (Ca)
Magnez (Mg)
Fosfor (P)
Mikroelementy
Żelazo (Fe)
Mangan (Mn)
Cynk (Zn)
Miedź (Cu)
Chrom (Cr)
Jod (I)
Brom (Br)
Nikiel (Ni)
Selen (Se)
Kto to jest tak naprawdę pszczelarz?
Ten kto potrafi zarobić na chowie i hodowli pszczół. Reszta to trzymacze.
Cytuj ten post
#3
hm... no nie wiem czy mnie przekonujesz... Duży uśmiech
"(...) a nawiasem mówiąc to super robote dla producentów odkładów robi oprócz warozy np MrDrone itp chociaż kto wie może to też producent i robi krecią robote Uśmiech"
Cytuj ten post
#4
Trafiłem na to jakiś czas temu na rosyjskim internecie, ale dałem czas. Przy podcinaniu czerwiu trutowego zastanawiałem się, ile dobra się marnuje przy takiej okazji - toż chociażby mleczko odessał, z jednego takiego plastra pewnie by było parę deko, lało się jak z kranu. A tu się okazało, że bracia więksi praktykują to stale. Na filmiku prosta metoda pozyskania. Ponieważ miesza się z miodem, przypuszczam, że jest smaczne.
==                  Apibus ibi mel                   ==
++ Antymizofobiczna Antydezynfekcyjnosc Pszczelarska ++
Cytuj ten post
#5
(16.06.2016, 18:32)flamenco108 napisał(a): Trafiłem na to jakiś czas temu na rosyjskim internecie, ale dałem czas. Przy podcinaniu czerwiu trutowego zastanawiałem się, ile dobra się marnuje przy takiej okazji - toż chociażby mleczko odessał, z jednego takiego plastra pewnie by było parę deko, lało się jak z kranu. A tu się okazało, że bracia więksi praktykują to stale. Na filmiku prosta metoda pozyskania. Ponieważ miesza się z miodem, przypuszczam, że jest smaczne.

Według mnie jest smaczne również solo ale powiedzmy, że mam gusta niestandardowe.


Zdaje się, że ponad 80% (ale mogę się coś mylić) populacji ludzkiej spożywa regularnie owady. Tylko w Europie jakoś odeszło się od tego.
Kto to jest tak naprawdę pszczelarz?
Ten kto potrafi zarobić na chowie i hodowli pszczół. Reszta to trzymacze.
Cytuj ten post
#6
W niektórych regionach Europy je się jeszcze cykady, ale to nic w porównaniu do ameryki południowej, gdzie w kinie obok popkornu sprzedają szarańczę Oczko
Cytuj ten post
#7
"Smalec z pszczół" Marek Kubik

Pszczelarstwo 1997 / 02

https://drive.google.com/open?id=0Bwxpv2SnmEHycXo5SE9IdFN2YVk
Kto to jest tak naprawdę pszczelarz?
Ten kto potrafi zarobić na chowie i hodowli pszczół. Reszta to trzymacze.
Cytuj ten post
#8
Cenne właściwości roztartego czerwiu trutowego

Pszczelarstwo 1997 / 03


Załączone pliki Miniatury
   
Kto to jest tak naprawdę pszczelarz?
Ten kto potrafi zarobić na chowie i hodowli pszczół. Reszta to trzymacze.
Cytuj ten post