mam pytanie
#1
Czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć (pięknie proszę Uśmiech ) na nasz - w jakim celu pani schowała plaster do zamrażarki i później dała z powrotem do ula? Wklejam filmik od tego momentu : https://youtu.be/1xtJQbSUe6c?t=104
Fakty nie przestaną istnieć z powodu ich ignorowania 
Jola
Cytuj ten post
#2
(16.08.2016, 12:49)Modliszqa napisał(a): Czy mógłby mi ktoś  przetłumaczyć (pięknie proszę Uśmiech )  na nasz - w jakim celu pani schowała plaster  do zamrażarki i później dała z powrotem do ula? Wklejam filmik od tego momentu : https://youtu.be/1xtJQbSUe6c?t=104

Mam wrażenie, że wyjaśnienie bierze się stąd, że podobnież miód zamrożony nie krystalizuje, co daje dobry efekt w wypadku miodu sekcyjnego.
== Apibus ibi mel? Buhahaha! ==

Cytuj ten post
#3
(16.08.2016, 13:02)flamenco108 napisał(a):
(16.08.2016, 12:49)Modliszqa napisał(a): Czy mógłby mi ktoś  przetłumaczyć (pięknie proszę Uśmiech )  na nasz - w jakim celu pani schowała plaster  do zamrażarki i później dała z powrotem do ula? Wklejam filmik od tego momentu : https://youtu.be/1xtJQbSUe6c?t=104

Mam wrażenie, że wyjaśnienie bierze się stąd, że podobnież miód zamrożony nie krystalizuje, co daje dobry efekt w wypadku miodu sekcyjnego.

Dla człowieka nie ma to znaczenia przecież (albo nic o tym nie wiem). Plaster miodu może być skrystalizowany i jest dobry.
Cytuj ten post
#4
(16.08.2016, 13:11)Borówka napisał(a): Dla człowieka nie ma to znaczenia przecież (albo nic o tym nie wiem). 
Dla człowieka może nie. Ale dla klienta bardzo być może.
== Apibus ibi mel? Buhahaha! ==

Cytuj ten post
#5
(16.08.2016, 13:26)flamenco108 napisał(a):
(16.08.2016, 13:11)Borówka napisał(a): Dla człowieka nie ma to znaczenia przecież (albo nic o tym nie wiem). 
Dla człowieka może nie. Ale dla klienta bardzo być może.

Aaaa no chyba, że tak Duży uśmiech
Ale pierwszy słyszę. Ale jeśli ktoś sprzedaje ładnie zapakowane w pudełeczka to pewnie faktycznie. Dla mnie to nawet wygodniej skrystalizowany bo się nie wylewa.
Cytuj ten post
#6
na filmie wyglądało to tak jakby plaster był zamrożony z pszczołami hehe Oczko
"(...) a nawiasem mówiąc to super robote dla producentów odkładów robi oprócz warozy np MrDrone itp chociaż kto wie może to też producent i robi krecią robote Uśmiech"
Cytuj ten post
#7
(16.08.2016, 13:39)MrDrone napisał(a): na filmie wyglądało to tak jakby plaster był zamrożony z pszczołami hehe Oczko

To, czarne to nie pszczoły tylko spadz, pszczoły mają być żółte  hehe  Oczko
Cytuj ten post
#8
ja tam wolę czarne pszczoły Uśmiech
"(...) a nawiasem mówiąc to super robote dla producentów odkładów robi oprócz warozy np MrDrone itp chociaż kto wie może to też producent i robi krecią robote Uśmiech"
Cytuj ten post
#9
rasizm i tyle
Cytuj ten post
#10
W zamrażarce ukatrupiła barciaka. Jakby zamknęła plaster prosto z ula to po tygodniu plaster by się ruszał.
Cytuj ten post
#11
A tak barciak będzie jak był tylko się ruszał nie bedzie

Pszczołowód
Cytuj ten post
#12
(01.09.2016, 12:56)emzarek napisał(a): A tak barciak będzie jak był tylko się ruszał nie bedzie

Pszczołowód

W takim razie należy go już trzymac do końca w zamrażalniku do czasu podania pszczołom?
Mamy trochę nienaturalną sytuację gdzie w środku plastra jest zabitych wiele larw barciaka.
Cytuj ten post
#13
Wymocz ramki w occieOczko
Cytuj ten post
#14
(01.09.2016, 15:56)Akam napisał(a): Wymocz ramki w occieOczko
to będzie miód marynowany. Tego jeszcze nie ma na rynku, jest nisza do zagospodarowania Oczko
Cytuj ten post
#15
(01.09.2016, 19:24)emzarek napisał(a):
(01.09.2016, 15:56)Akam napisał(a): Wymocz ramki w occieOczko
to będzie miód marynowany. Tego jeszcze nie ma na rynku, jest nisza do zagospodarowania Oczko

ja jestem ciekaw jakby to z wódeczką smakowało? Duży uśmiech
Cytuj ten post
#16
(01.09.2016, 19:25)bonluk napisał(a):
(01.09.2016, 19:24)emzarek napisał(a):
(01.09.2016, 15:56)Akam napisał(a): Wymocz ramki w occieOczko
to będzie miód marynowany. Tego jeszcze nie ma na rynku, jest nisza do zagospodarowania Oczko

ja jestem ciekaw jakby to z wódeczką smakowało? Duży uśmiech

ja mam taki. Chciecie to wezmę na zjazd. 
Cytuj ten post
#17
A miałem napisać że najpewniej Borówka próbował marynowanego miodu i może nawet z wódką....Oczko Ale nieeee, myślę sobie, nikt chyba nie marynuje miodu hehehehehehOczko
Cytuj ten post
#18
Z tymże ja też marynowałem to z martwymi pszczołami bo co się będzie mięso marnowało.
Ale mem też wersję wege jakby co.
Ma już ponad rok.
Cytuj ten post
#19
(01.09.2016, 19:59)Borówka napisał(a): Z tymże ja też marynowałem to z martwymi pszczołami bo co się będzie mięso marnowało.
Ale mem też wersję wege jakby co.
Ma już ponad rok.

Smaczne to? Jak marynowałeś to z pszczołami, chociaż bez pszczół też opisz jak?
Cytuj ten post
#20
(01.09.2016, 20:03)pastaga napisał(a):
(01.09.2016, 19:59)Borówka napisał(a): Z tymże ja też marynowałem to z martwymi pszczołami bo co się będzie mięso marnowało.
Ale mem też wersję wege jakby co.
Ma już ponad rok.

Smaczne to? Jak marynowałeś to z pszczołami, chociaż bez pszczół też opisz jak?

Na zjeździe.
Cytuj ten post
#21
(01.09.2016, 20:04)Borówka napisał(a):
(01.09.2016, 20:03)pastaga napisał(a):
(01.09.2016, 19:59)Borówka napisał(a): Z tymże ja też marynowałem to z martwymi pszczołami bo co się będzie mięso marnowało.
Ale mem też wersję wege jakby co.
Ma już ponad rok.

Smaczne to? Jak marynowałeś to z pszczołami, chociaż bez pszczół też opisz jak?

Na zjeździe.

Nie wiem czy będę ale ok, rozumiem.
Cytuj ten post
#22
(01.09.2016, 20:05)pastaga napisał(a): Nie wiem czy będę ale ok, rozumiem.

Spróbuj nie być
Cytuj ten post