29.11.2016, 22:20
Pyszne pifko ;)
|
10.01.2017, 21:53
APA w "Biedzie" - jak dla mnie za cenę 3,99 całkiem ok. Szymon Ty jesteś smakoszem amerykańców, ciekawym Twojej opini.
P.S Zapomniałem, że nie pijesz piwa... chyba, że ten eksperyment już się zakończył ![]()
11.01.2017, 08:40
(10.01.2017, 21:53)pastaga napisał(a): APA w "Biedzie" - jak dla mnie za cenę 3,99 całkiem ok. Szymon Ty jesteś smakoszem amerykańców, ciekawym Twojej opini. hehhe eksperyment trwa ![]() Wszedłem na stronę browaru Jabłonowo i nie ma opisu tego piwa. Jest tylko informacja, że zrobili takie piwo dla biedronki. Trochę dziwne i mało profesjonalne. Nie można przeczytać nic o tym piwie. A co piszą na etykiecie ? Ile ekstraktu, ile procent, jakie chmiele, "dochmielany" na zimno ? jak tak, to czym ? Jakie słody ? Ile IBU ?
11.01.2017, 09:35
(11.01.2017, 08:40)Krzyżak napisał(a): Ile ekstraktu, ile procent, jakie chmiele, "dochmielany" na zimno ? jak tak, to czym ? To ja już wolę pić herbatę... ![]()
== Apibus ibi mel ==
++ Antymizofobiczna Antydezynfekcyjnosc Pszczelarska ++
11.01.2017, 22:54
(11.01.2017, 08:40)Krzyżak napisał(a):(10.01.2017, 21:53)pastaga napisał(a): APA w "Biedzie" - jak dla mnie za cenę 3,99 całkiem ok. Szymon Ty jesteś smakoszem amerykańców, ciekawym Twojej opini. Na etykiecie jest również mało profesjonalnie, widnieje info o zawartości alkoholu (6%) i nic więcej - no jest, że słody i chmiele ale bez wyszczególniania.
11.02.2017, 13:20
...
11.02.2017, 16:22
== Apibus ibi mel ==
++ Antymizofobiczna Antydezynfekcyjnosc Pszczelarska ++
28.03.2017, 16:48
Bulwar to nie ulica i sad uniewinnil prowokatora ktory celowo dal sie sia zlapac na goracym uczynku na piciu browarka nad Wisla. Sprawa byla az w sadzie najwyzszym. Nie jest to anglosaskie prawo precedensowe wiec nadal to zalezy od widzi misie lokalnych policjantow i sadow ale bedzie latwiej bo bedzie mozna sie odwolac podajac konkretne argumenty.
http://wawalove.pl/Sad-Bulwar-to-nie-ulica-Jest-wyrok-w-sprawie-picia-alkoholu-nad-Wisla-a25880
13.04.2017, 17:59
13.04.2017, 18:11
Nie umilisz. Belgijskie piwa są niepijalne.
Wylałem ich do zlewu /po pierwszym łyku/ chyba z dwie skrzynki ![]()
13.04.2017, 18:14
13.04.2017, 18:19
(13.04.2017, 18:11)Krzyżak napisał(a): Nie umilisz. Belgijskie piwa są niepijalne. Tego nie wiem bo piwa klasztornego trapistów jeszcze nie piłem. Ale Szymon przecież już o tym gadaliśmy, że mi umilają. Jednym z ulubionych jest KWAS sour ale jako specjalna odmiana lambica w której nie mniejsze znaczenie ma fermentacja mlekowa poza alkoholową. https://en.wikipedia.org/wiki/Sour_beer Ja lubię te mocno kwaśne właśnie gdzie właściwie dominuje fermentacja mlekowa. de gustibus non est disputandum
13.04.2017, 20:42
Recenzja. Podpasowało. To było piwo jasne. Myślę, żebyś go Szymon nie wylał.
Piwo delikatne, aksamitne niemocno nachmielone. Chmiele delikatne o owocowych nutach woni. Górna fermentacja więc wiadomo z czym to się je. Pianka zwarta i długo-utrzymująca się.
13.04.2017, 20:47
No to musieli coś spieprzyć podczas produkcji, bo normalnie to się tego nie da pić
![]()
13.04.2017, 20:57
13.04.2017, 21:16
https://sourrevolution.wordpress.com/2015/04/30/piwa-kwasne-i-dzikie-wstep-i-poradnik-dla-poczatkujacych-6/
Kurde jak tak sobie czytam. Chyba wrócę na chwilę do warzenia pifka i uwarzę sobie jakiegoś piwokwasa bo takiego nigdy nie robiłem. Wtedy jeszcze nie słyszałem o takich piwach choć robiłem kwasy staropolskie ale nie na na słodzie z chmielem a na miodzie, chlebie z owocami lub kwiatami. Jako zaszczep bakterii może dodam pierzgę. To jest myśl. ![]() Fermentowałem i gniłem już prawie wszystko to i to nie popuszczę.
28.05.2017, 19:18
Dziś wieczór będę się raczył kveikiem Atomowy Morświn.
http://chmielokracja.pl/browar-golem-atomowy-morswin-dybuk-ba/ Luba też dostanie połowę Dodatkowo oglądając Allo Allo. Zobaczymy co wyniknie z tego połączenia.
29.05.2017, 18:33
A ja ostatnio w Lublinie zakupiłem piwka z browaru zakładowego... jeszcze nie miałem chwili aby umoczyć usta tym browarkiem ale co się odwlecze to nie uciecze i pewnie na którejś pasiece browarek zostanie otwarty przy szumie drzew i pięknym bzyczeniu pszczół...
Browarek typowo letni... http://browarzakladowy.pl/sokowirowka-kwasne-lesne-ale/
29.05.2017, 18:38
(29.05.2017, 18:33)bonluk napisał(a): A ja ostatnio w Lublinie zakupiłem piwka z browaru zakładowego... jeszcze nie miałem chwili aby umoczyć usta tym browarkiem ale co się odwlecze to nie uciecze i pewnie na którejś pasiece browarek zostanie otwarty przy szumie drzew i pięknym bzyczeniu pszczół... Lubię ukiszone i kwaśne piwa. Tak jak te belgijskie lambiki, sour ale. Jak się wezmę jeszcze kiedyś za warzenie to na pewno takie zrobię plastrowo-miodowe ukiszone bakteriami od pierzgi.
29.05.2017, 18:48
(29.05.2017, 18:38)Borówka napisał(a):(29.05.2017, 18:33)bonluk napisał(a): A ja ostatnio w Lublinie zakupiłem piwka z browaru zakładowego... jeszcze nie miałem chwili aby umoczyć usta tym browarkiem ale co się odwlecze to nie uciecze i pewnie na którejś pasiece browarek zostanie otwarty przy szumie drzew i pięknym bzyczeniu pszczół... Namawiam do powrotu na właściwe tory.... wszyscy na tym skorzystają hehe
29.05.2017, 19:50
(29.05.2017, 18:38)Borówka napisał(a): Lubię ukiszone i kwaśne piwa. Tak jak te belgijskie lambiki, sour ale. Nienawidzę tych belgijskich wynalazków, nie da się tego pić ![]() Co do ważenia ja wracam do piwowarstawa, zamówiłem właśnie kegi i będę z nich spawał kadź zacierną ![]()
29.05.2017, 19:57
05.06.2017, 21:06
Właśnie wyżłopałem "Double IPA" z Browaru Zamkowego Cieszyn dostępne np. w InterMarche.
Polecam, pyszne ![]()
05.06.2017, 22:28
09.06.2017, 14:58
Ja ostatnio trochę eksperymentuje z piwami i trafiłam na czeskie piwo "Zatecky Gus". Nie była przekonana, okazało się jednak że jest to bardzo dobre piwo. Trafiłam jedynie na litrowe buletki, może wiecie czy można je dostać w mniejszych?
10.06.2017, 19:08
Piłem ten czeski wynalazek ale troche sikacz bym powiedział. Za to jest cos co moge polecić - Browar Fortuna Miłosław Warzy Śmiało Sosnowe APA. Mistrzostwo !
12.07.2017, 16:01
Dzięki browarowi kontraktowemu Olump i mi nie po drodze z Berlinem, wreszcie spróbowałem berlińskie pszeniczne u siebie w domu. Piwo kwaśne z powodu fermentacji Lactobacilusami poza drożdżami czyli dla nielubiących tego gatunku: piwo zepsute.
http://www.wiki.piwo.org/Berliner_Weisse A że ja gustuję często w teoretycznie "zepsutych", a de facto "naprawionych", produktach to jest to piwo dla mnie. ![]() ![]()
02.09.2017, 21:08
No i stało się. Muszę odszczekać, że belgijskie piwa są niepijalne
![]() Piłem dziś dobre piwo w stylu belgijskim biere blanche, u nas bardziej znane jako witbier. Piwo lekkie, aksamitne, mało nachmielone i mocno wysycone dwutlenkiem węgla. Byłoby super na upały. Polecam spróbować.
04.09.2017, 07:38
Polecam zatem witbier z browaru Miłosław. Mimo, że nie jestem fanem piw pszenicznych to mi smakuje. W weekend wypiłem za to inne piwko z tego browaru i również gorąco polecam: Miłosław Żytnie Session IPA Genialna sprawa. Nauczyli się w Wielkopolsce dobre piwa w końcu robić
![]()
04.09.2017, 08:10
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|